La policia Policia Nacional espanyola (Comissaria General d'Informació i Divisió de Cooperació Internacional), en coordinació amb el CNI, han colaborat amb l'Oficina Federal d'Investigació Criminal d'Alemanya (BKA) per tal de dur a terme la detenció del president Carles Puigdemont. Així ho ha confirmat el cos de policia en un tuit.

Ja abans ho havia apuntat el diari alemany Focus, que especifica que els serveis secrets espanyols haurien seguit Puigdemont des de la seva sortida de Finlàndia i que haurien alertat la policia alemanya de l'imminent entrada en aquest país del president.

La detenció a Alemanya de Carles Puigdemont s'ha produït en virtut de l'Ordre Europea de Detenció i Lliurament del 23 de març, emesa per la Sala Penal del Tribunal Suprem, per un delicte de rebel·lió, amb àmbit de difusió Schengen.

Puigdemont ha estat retingut per la policia alemanya en una autopista d'Alemanya, a l'altura de la localitat de Schuby, quan es dirigia en direcció sud cap a Hamburg. El vehicle en què viatjava Puigdemont havia creuat la frontera entre Dinamarca i Alemanya, des d'on volia tornar a Bèlgica, quan ha estat detingut a uns 30 quilòmetres de la frontera.