L'aplicació de l'article 155 de la Constitució comença a evidenciar els seus efectes per part del govern de Mariano Rajoy avui que fa un mes que el Senat el va tramitar.

Després que dijous de la setmana passada, el vaixell del Piolín deixés el port de Barcelona (tot i que per ser substituït pel GNV Azurra que era a Tarragona), ara el Ministeri de l'Interior ha decidit reduir a la meitat la presència dels agents de la policia espanyola desplaçats a Catalunya abans de la celebració del referèndum de l'1-O i, dels 6.093 agents, uns 3.000 ja han tornat a les seves plantilles d'origen, segons publica avui El País.

El titular d'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, considera ara que, després d'haver aplicat la norma suprema, els Mossos, sota la tutela del seu Ministeri, actuaran amb "més responsabilitat".

Segons el diari citat, ahir ja van tornar a les seves bases 15 grups, que són uns 800 agents. De moment, però, la resta d'agents tenen previst quedar-se per Catalunya fins que passin les eleccions del 21-D.