La policia espanyola ha quedat avergonyida pels CRS francesos, als quals van veure actuar en el tall de Tsunami Democràtic al Pertús, a la Catalunya Nord, segons informa El Confidencial Digital.

Les autoritats policials franceses es van enfadar amb les espanyoles, perquè no van impedir que la mobilització del Tsunami entrés en territori administrativament francès. "A França no donaven crèdit a la passivitat de la policia espanyola, que no va impedir el pas dels qui volien bloquejar una de les principals artèries de la zona, que uneix els dos països", afegeix.

Un agent espanyol que va actuar a la Jonquera ha transmès en declaracions a El Confidencial Digital, la seva decepció. "La nostra reacció, en comparació amb la Gendarmeria francesa, ha estat una cosa vergonyosa", ha indicat. "Nosaltres esperàvem ordres i després ens agredien. Vam actuar tard quan ells [els CRS] van reaccionar de seguida. I mentre a França usaven gas pebre, nosaltres no teníem més que el material de sempre", afegeix.

Apunta que mentre que els CRS francesos van detenir 18 catalans, en territori administrativament espanyol només se'n va detenir un.

Segons El Confidencial Digital, quan els manifestants van travessar la frontera cap al sud "van posar en problemes la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra, que no van impedir les segudes a l'espera d'ordres".