Un inspector de la policia espanyola va intentar convèncer un home marroquí perquè informés sobre el llavors director del grup Nous Catalans, Àngel Colom. Així ho ha tret a la llum TV3 amb una gravació, en la qual se sent el funcionari policial parlant amb l'individu i mirant de persuadir-lo perquè esdevingués un confident.

El policia diu a l'home que els interessa saber el que es fa a la seu del grup, però li especifica que no té res a veure amb la qüestió marroquina, sinó més aviat "el tema de l'independentisme".

En un altre moment de la gravació emesa pel canal de televisió, la veu que presumptament correspon a l'inspector de la policia explica a l'home que no tindrà cap problema amb aquest cos, sempre que no ho expliqui a altres forces de seguretat, al CNI o als serveis secrets marroquins. Segons la informació de TV3, l'home va acabar declinant fer la feina.

Policia  "Aquests van per Àngel Colom."

Ahmed: "Ah! Per Àngel Colom. Sí"

Policia:"I després els va interessar molt, saps? Quan van veure que tu en sabies molt, s'hi van interessar. Van dir: 'Hòstia, doncs... volem parlar amb ell.' Jo suposo que el que volen és anar a per Colom, treure'n els draps bruts, saps? I segurament voldran veure fins on estàs disposat a arribar."

Inspector: "A veure, a nosaltres ens interessaria saber les coses que es fan allà dins, a la seu d'en Colom. Saber-ne una mica... En aquest sentit, tu ens podries ajudar? Una miqueta? Allà, traient informació del que fa aquell senyor allà dins i tal? No és res que vagi en contra dels marroquins. Més aviat és pel tema de l'independentisme. Tot el que faci ell en aquest sentit, eh... De 'politiqueo', dels diners de la Generalitat... A nosaltres ens interessa saber-ho. Sí, anar per allà, a poc a poc, mirar una mica el que fa, quins plans té, totes aquestes coses..."

Inspector: "Amb nosaltres no correràs cap perill, estaràs cobert i no passarà res, excepte... sempre que no passi alguna cosa, eh? I és que el que parlem ho comentis a una altra policia, un altre cos, als Mossos d'Esquadra, al CNI, als serveis secrets marroquins... Si tu respectes això, no tindràs cap problema. Tot seran avantatges per a tots. Ara, si tu demà, per exemple, li dius a la Generalitat el que estem parlant aquí, doncs és un problema per a nosaltres."

Ahmed: "I per a mi."

Inspector: "I per a tu".