Els missatges de Twitter tornen a estar en el punt de mira. Aquest cop, per la presència de Vox a Vallecas, en un acte que va acabar amb ferits i detinguts. Poques hores després, a dos quarts de vuit d’aquest matí, agents de la Policia Nacional han detingut un tuitaire per un missatge relacionat amb el míting de l’extrema i dirigit contra el seu líder Santiago Abascal i la seva candidata Rocío Monasterio. Així, l’usuari @AdrianVK serà investigat per un possible delicte d’odi, per “incitar a la violència” contra aquesta formació. Té 32 anys i no té antecedents policials, segons fonts del CNP. Ja ha quedat en llibertat amb càrrecs.

El passat dilluns, @AdrianVK va publicar una piulada amb la coneguda imatge dels cossos del dictador italià Benito Mussolini i la seva amant Clara Petacci penjats cap per avall a la Plaça de Loreto de Milà. La fotografia anava acompanyada del següent missatge: “Abascal i Monasterio penjats del pont de Vallekas com els seus ídols italians #VallekasAntifeixista”.

TUIT abascal monasterio

Després de ser detingut, se li ha pres declaració a la comissaria de Moratalaz i ha quedat en llibertat amb càrrecs, a l’espera que comparegui davant la Justícia. A través del seu compte d’Instagram, ara tancat al públic, s’ha expressat: “Curiós que el denunciat sigui jo i no els qui fan cada dia el seu discurs d’odi contra les dones, migrants, obrers, homosexuals o qualsevol que no pensi com ells”.

Incidents a Vallecas

Els incidents d'ahir a Vallecas van començar quan Abascal, emmudit pels crits dels antifeixistes, va decidir baixar de l'escenari, trencar el cordó policial (amb permís dels agents antiavalots) i encarar-se als manifestants. A partir d'aquí, la policia va anar dispersant els antifeixistes, que estaven quiets, simplement cridant, sense intentar traspassar el cordó. Cops de porra i detencions. Els principals enfrontaments van produir-se entre els antifeixistes i la policia. Els simpatitzants de Vox van dedicar-se a provocar i llançar objectes des de darrere del cordó policial que els protegia.

El balanç de l'actuació policial? Segons fonts dels serveis d'emergències, el SAMUR va haver d'atendre almenys 14 persones per "bretxes, abrasions i contusions", totes lleus. Entre ells un policia amb una luxació a una espatlla. Va haver-hi tres trasllats hospitalaris. Per altra banda, fonts policials informen de quatre detencions.