Segon cap de setmana de confinament i de dispositiu especial dels Mossos d'Esquadra per evitar les sortides de cap de setmana. Es tornen a desplegar 200 controls a les principals vies i carreteres secundàries de la xarxa viària catalana. 1.000 agents faran els controls entre avui i diumenge. 

En el dispositiu, que el cap de setmana va aconseguir reduir la mobilitat viària prop d'un 90%, intervenen agents de les àrees de trànsit, de recursos operatius i d'unitats de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra, amb l'objectiu de controlar que els vehicles que circulen per les carreteres catalanes entre avui i diumenge no infringeixen les mesures de restricció vigents amb l'estat d'alarma decretat el passat 15 de març.

Els controls seran fixos i dinàmics per aconseguir la màxima eficàcia possible i restringir la mobilitat cap als municipis on es concentren les segones residències. En els 200 controls, els Mossos identificaran i denunciaran totes aquelles persones que circulin sense cap dels motius que preveu la normativa de l'estat d'alarma.

Les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros, segons han advertit els Mossos, que han recordat que les activitats a l'aire lliure, com anar a esquiar, passejar o practicar esport, anar amb bicicleta o córrer estan actualment prohibides. Els Mossos han insistit a demanar als ciutadans que no surtin de casa si no és per una causa de força major o les que estan previstes legalment.

 


Durant el cap de setmana passat, el primer en què els Mossos van establir 200 controls per evitar desplaçaments a segones residències, la circulació en el primer anell viari de l'àrea de Barcelona va caure prop del 90%.

En concret, el dissabte 21 de març van circular pel primer anell de Barcelona 89.752 vehicles, la qual cosa suposa una reducció del 89% respecte als 768.545 de l'últim dissabte sense restriccions (7 de març), mentre que el diumenge 22 de març es van desplaçar 51.604 vehicles a les entrades i sortides a Barcelona, un 92% menys que el diumenge 8, quan es van comptabilitzar 653.180.

A més, el túnel del Cadí, una de les principals vies per a destinacions de muntanya, que acostuma a saturar cada diumenge a la tornada a Barcelona, va registrar dades històriques: el diumenge 22 de març el van utilitzar únicament 104 vehicles de baixada, fet que suposa un descens del 99% respecte als 10.025 del 8 de març.