José Manuel Domínguez, més conegut com a Yosi i cantant del grup de rock Los Suaves, va rebre una oferta del Cos Nacional de la Policia per a que fes d’agent encobert i els passés informació de grups independentistes gallecs durant la dècada dels 90. El cantant però, segons informa El Español, els va engegar. “Ens va enviar a la merda, no volia saber res de nosaltres”, han informat fonts policials a aquest mitjà.

Los Suaves és un grup gallec de rock dur format el 1980 i encara avui en actiu i és de fet un dels noms més destacables d’aquest estil musical al costat de bandes com Barricada o Extremoduro. Part del públic de l’escena rock dels anys vuitanta i noranta combregava amb idees favorables a la independència i el comunisme, un fet que va fer pensar la policia que podia ser-los útil tenir un confident que coneixés bé l’escena, dalt i baix dels escenaris.

Es dona la circumstància, a més, que Yoshi (nascut el 1948), va ser agent de la policia espanyola a Orense, tot i que va deixar la carrera policial quan el grup va aconseguir els seus primers èxits. I pel que es veu, no va voler tornar-hi.