Aquest matí s’ha posat en marxa el dispositiu policial dissenyat per la sentència del judici al procés. La presència policial s’ha concentrat aquest matí en infraestructures bàsiques, ja sigui estacions de tren com Sants i Girona o a l’aeroport del Prat.  Mossos d’Esquadra, agents del Cos Nacional de la Policia i guàrdies civils han blindat els accessos a les diferents instal·lacions.

La presència policial és especialment important a l’estació de Sants, on per primera vegada s’han col·locat tanques en el vestíbul d’accés a les vies de l’AVE. Agents de la policia espanyola controlen els accessos a la línia d'alta velocitat, on només es pot accedir amb el corresponent bitllet. Per contra els Mossos d’Esquadra patrullen pel vestíbul on els passatgers de Rodalies i Regionals accedeixen amb normalitat a les vies.

Policia espanyola Sants 3   Guillem Ramos

A l’estació de Sants s’ha tancat, a petició dels Mossos d’Esquadra, l’accés a les línies del metro, que s’ha de fer des del carrer. TMB ha indicat que ha tallat el transbordament amb la L5 de metro a petició del cos policial i aquest s'ha de fer a través del carrer. La connexió entre el metro i Rodalies s'ha de fer per la L3. Aquestes mesures són similars a les que ja es van adoptar el passat 1 d'octubre, coincidint amb la el segon aniversari de l'1-O. Aquest diumenge Sants ja va ser escenari de manifestacions davant la imminència de la sentència de l'1-O.

Desenes d'agents dels Mossos d'Esquadra i de la policia espanyola han blindat també l'estació de tren i d'autobusos de Girona, on també s'ha augmentat la vigilància privada. Els controls són més exhaustius a la terminal de l'AVE.

Aeroport del Prat

Quan a l’aeroport del Prat, agents de la policia espanyola controlen els accessos a la terminal 1, on s’han tancat alguns del accessos a la zona d’embarcament. També hi ha presència policials als accessos al pàrquing de l’aeroport.

També hi ha controls policials als accessos al port de Tarragona.

Carreteres

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit, de la seva banda, han establert controls en punts estratègics de les rondes de Barcelona.