Unes dues-centes persones han ocupat aquest diumenge al matí el vestíbul de l’estació de Sants, convocades pel Pícnic per la República, per protestar contra la sentència del procés. Els Mossos, que havien intentat impedir la trobada i un cop ha començat l'acte han tancat el vestíbul per evitar que més manifestants hi accedissin. Això no ha evitat una asseguda en què s'han repetit els crits de "Llibertat presos polítics" i "independència". 

manifestant picnic republica mossos sants - maria macia

Posteriorment els agents de la policia catalana han anat desallotjant els manifestants un a un. Alguns s'han resistit a marxar de manera pacífica així que els Mossos els han hagut d'arrossegar per terra fins a la sortida. Entre els expulsats hi havia l'economista i exdiputat del Parlament Germà Bel.

 
 
Després de més d'una hora de concentració, els manifestants s'han aixecat i han sortit de manera organitzada amb les mans alçades. Un cop a l'exterior, s'han sumat a altres que no havien pogut entrar. En total, la concentració ha estat de prop d'un miler de persones.

picnic per la republica sants - maria macia
Després d'estar una estona a l'exterior de l'estació, la manifestació ha enfilat cap a plaça Espanya, on ha tallat el trànsit. A continuació, han caminat pel mig de la Gran Via en direcció al centre de Barcelona fins a l'alçada de Passeig de Gràcia, on s'ha desconvocat oficialment. Paral·lelament, alguns manifestants han arribat fins a la comissaria de la policia espanyola de Via Laietana sense més incidents.
 
picnic republica gran via tallada - sergi maraña
 
manifestacio via laietana picnic republica - sergi maraña

Sergi Maraña