L'alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve, ha anunciat aquest dimarts que facilitarà mitjançant la recerca d'espais municipals un acte a favor del dret a decidir de Catalunya i la celebració de l'assemblea extraordinària de Podemos convocada per diumenge, amb l'objectiu de configurar un front comú contra el PP i favorable que es faci un referèndum pactat.

El grup del PP al consistori saragossà, per la seva banda, ha anunciat que avui mateix presentarà un recurs davant el Jutjat Contenciós Administratiu per impedir que aquest esdeveniment de dissabte, organitzat per les Marxes per la Dignitat, no tingui lloc.

El primer, dissabte, al Centre Cívic Delícies, té per títol "Pel dret a decidir" i serà una xerrada-debat en què participaran representants d'organitzacions juvenils, socials i sindicals. D'acord amb l'organització de l'esdeveniment, el que es pretén amb ell és "trencar el setge mediàtic imposat pels mitjans de comunicació", ja que, segons el seu parer, l'anomenat procés independentista s'intenta reduir a "poc més que un caprici de la Generalitat".

Diumenge arribarà el torn de l'assemblea extraordinària de càrrecs públics, parlamentaris i municipals que ha organitzat el grup parlamentari al Congrés d'Units Podem-En Comú Podem-En Marea. Amb el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, al capdavant, l'objectiu del conclave consisteix a configurar un front comú contra les mesures del PP i favorable que es faci un referèndum pactat. Els partits PDeCAT i ERC han confirmat la seva assistència.

El PP demana que s'impedeixi

Avui, a Saragossa, els dos esdeveniments han aixecat discussió política, especialment el primer, ja que el PP, a través del seu portaveu municipal a Saragossa, ha demanat a l'alcalde que el desautoritzi i que, en conseqüència, ho impedeixi.

El regidor saragossà, que és de Saragossa en Comú (ZeC), una de les confluències amb les quals Podem va aconseguir el govern de la capital aragonesa en les últimes eleccions locals, ha rebutjat la petició del Partit Popular perquè, abans que res, està "obligat" a defensar drets fonamentals com el de reunió o el de la llibertat d'expressió. Ha ressaltat que la legalitat és "igual per a tots" i que "no hi haurà cap excepció" per a la celebració d'aquesta xerrada.

Quant a l'assemblea d'Units Podem, ha manifestat que des del seu govern s'intentarà facilitar la seva celebració, per a la qual cosa es buscaran espais municipals. Això no obstant, segons ha explicat, la recerca d'aquestes instal·lacions no és senzilla en aquest moment, perquè es preveu una assistència del voltant de 500 persones i les Festes del Pilar s'apropen, pel que "tampoc és fàcil" trobar un espai.