Polèmica a la xarxa per la prohibició d'un llaç groc en un concert del Rèquiem de Verdi. Un membre del cor d'Ibercamera ha denunciat a les xarxes socials que la direcció els ha demanat que durant el concert no ostentin cap tipus de simbologia política, en al·lusió al llaç groc.

Segons el membre del cor, Ibercamera ha fet referència als concerts que tindran lloc el dilluns 30 de març del 2020 a Barcelona i el mateix Rèquiem de Verdi que tindrà lloc dimarts 31 de març a Madrid. 

La petició de l'Ibercamera arriba, segons el denunciant, després que fa dos anys el cor portés el Rèquiem de Mozart a l’Auditori Nacional de Madrid i alguns dels membres mostressin un llaç groc a la solapa del vestit. Això va fer que Ibercamera rebés moltes queixes i baixes d'abonaments, segons ha indicat.

El cantaire ha decidit, davant aquesta situació, no actuar en cap dels dos concerts. Com a net d'exiliats, ha dit que s'ha vist "amb l'obligació moral de no participar en la producció", malgrat "l’honor i la sort" que representa treballar sota la direcció de Valeri Guérguiev.

La decisió ha estat àmpliament aplaudida per usuaris de la xarxa.