Mentre els líders mundials s'han reunit en plena cimera del G20 al Japó, les seves parelles han donat menjar als peixos d'un estanc. La imatge ha generat ràpidament polèmica a les xarxes socials.

"Durien els consorts de les presidentes a donar menjar als peixos? Després aquestes dones són les que més criden a les manifestacions per la igualtat", ha afirmat Bea Mato, presidenta del PP de la Corunya.

Per altra banda, l'actriu María Luisa Merlo, ha denunciat: "Duen les seves dones com a adorn. Mentre ells prenen decisions importants, elles, al parc, a donar menjar als peixos. Sembla que som a El conte de la serventa. Les dones encara hem de lluitar molt per la igualtat".

Segons ha informat La Sexta, Patricia Reyes, diputada de Ciutadans, ha lamentat: "Mentre ells decideixen el que és important, nosaltres (inclosa la dona de Pedro Sánchez), a donar menjar als peixets. No puc callar: quina imatge tan patètica!".

En el vídeo s'hi veuen Begoña Gómez o Brigitte Macron, entre altres. L'únic home que hi apareix és Philip May, marit de Theresa May. Les parelles dels líders del G20 han estat rebudes al Jardí Oriental d'Osaka i posteriorment han visitat el temple Tofuku-ji de Kyoto, al Japó. 

Tot i que alimentar els peixos forma part d'un acte protocol·lari al Japó, la imatge ha contrastat amb la de l'interior de la cimera mundial, on la paritat ha quedat molt lluny de ser real i només hi ha hagut tres presidentes: Merkel, Lagarde i May.