Polèmica per un mural situat a una façana de l'Ajuntament d'Olot on apareixen el rei, Pedro Sánchez, Albert Rivera, Pablo Casado i Santiago Abascal a cavall titulat 'La Manada'. Es tracta d'una iniciativa artística impulsada per l'Assemblea d'Artistes de la Garrotxa que, cada mes, convida creadors a reinterpretar l'obra 'La Càrrega' de Ramon Casas.

En aquest cas, l'autor Quim Domene subratlla que el mural vincula la situació de Catalunya amb la reivindicació del 8-M. "Representa el mite del 'macho ibérico' i la fatxenderia d'una rància classe política que es resisteix a desaparèixer", subratlla l'artista en un escrit.

El PP ha exigit a l'alcalde d'Olot que retiri l'obra per "ofensiva". L'assemblea defensa que és una mostra de llibertat d'expressió, que és "precisament el que en aquests moments es jutjat a Madrid".

Al mural, situat a una façana de l'Ajuntament d'Olot des de dilluns, s'hi pot llegir '155 presenta: La Manada' i, a sota, hi apareixen dibuixats i a cavall el rei i dirigents del PSOE, Cs, PP i Vox. L'obra està feta en blanc i negre i l'únic color que hi apareix és el lila.