A l'escola pública de primària San Claudio de Lleó, una professora d'Història va posar un vídeo karaoke de l'himne franquista, Cara al Sol, perquè els alumnes poguessin seguir la lletra, en el que alguns pares han considerat com una incitació a cantar l'himne. A més, la docent va animar a aquests alumnes a no "quedar-se només amb les coses dolentes" del feixisme, sinó i també valor les "coses positives". Tot plegat ha generat indignació entre molts pares i mares, així com polítics de Castella i Lleó. 

En el marc de la classe d'història, una alumna va haver de fer una presentació sobre l'himne de la Falange Espanyola de les JONS Cara al sol. La nena havia fet recerca sobre l'himne franquista i va exposar davant dels seus companys i professora el que havia trobat. La docent va voler completar la presentació de l'alumna amb un vídeo karaoke de la cançó que va ser projectat davant de tota la classe. La professora també va alabar "les coses positives" de la dictadura franquista, que segons ella és la seguretat social o l'educació pública. 

Un grup de pares i mares han denunciat els fets, així com la secretaria d'Educació de Castella i Lleó, Andrea Fernández (PSOE), ha denunciat el que ha anomenat com "karaoke franquista". Segons informa El Español, Fernández ha afirmat que el que va succeir en aquella classe és "intolerable", apuntant que es va cantar l'himne feixista. Tanmateix, segon pública elDiario.es, la resposta de la Direcció Provincial d'Educació és que tot el que va passar a l'aula correspon al "discórrer normal" d'una classe en què s'explicava aquesta etapa històrica, la II República, els moviments feixistes i la posterior Guerra Civil i dictadura. 

El 'Cara al sol' en una discoteca de Salou

L'himne franquista va ser el protagonista d'una altra polèmica, aquest cop a Salou. L'influenciador a les xarxes socials Claudio Bermejo (amb el sobrenom del Dandy de Barcelona), durant una festa de Divendres Sant es va animar a pujar a l'escenari, convertint-se de forma esporàdica en DJ i allà va tocar les notes de l'himne falangista, segons va informar el Diari de Tarragona. Lluny d'escoltar-se xiulets o mostres de rebuig, el públic present a la discoteca va començar a cantar la lletra dels acords, fent vídeos a les xarxes socials d'aquesta versió de l'himne falangista. Els responsables de la sala van aturar l'influenciador, tot i que la música va durar uns minuts. No és el primer cop que el Dandy de Barcelona intenta posar el Cara al Sol en un esdeveniment d'aquest tipus.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!