Una forta polèmica ha esclatat a la xarxa després que diversos vehicles militars de la Legió que han participat en un exercici tàctic de l'exèrcit de terra portaven lletres imitant la Z que posa l'exèrcit rus als seus blindats en l'ocupació d'Ucraïna. En el cas dels vehicles de la Legió s'hi pot observar una Ñ i una AE, que s'ha interpretat com una al·lusió a l'"Arriba España" franquista. El perfil oficial del Cuarter General de la Força Terrestre @FUTER_ET ha publicat les imatges, segons el diari Última Hora, però posteriorment els tuits haurien estat suprimits. Tot i això alguns usuaris n'han fet captura. Per a alguns no ha passat desapercebut que les imatges es publiquessin a les portes d'un altre 1 d'abril, dia en què el bàndol franquista es va adjudicar la victòria de la Guerra Civil espanyola.

D'ençà que les tropes russes es preparaven per envair Ucraïna des de la frontera bielorussa, es van començar a filtrar fotografies dels vehicles russos amb diverses marques dibuixades a la carrosseria amb esprai o pintura blanca. Marcar els tancs o altres vehicles de militars no és una pràctica nova, ni exclusiva de l'exèrcit rus, ja durant la Segona Guerra Mundial es dibuixaven símbols sobre diversos vehicles. Per tant, el fet en si mateix no desperta cap incògnita, el que sí que ho fa és el significat de les mateixes marques. No hi ha una simbologia comuna que permeti desxifrar amb facilitat el significat d'aquestes pintades i, justament, aquesta és la gràcia: que només tingui sentit pels mateixos soldats. Tot i això, els experts intueixen que estan representant. 

Operaciones militares Donetsk, rusos defienden ministerio, invasión Rusia Ucrania tanque Z   Efe

Les lletres que s'han pogut observar sobre els tancs russos són: sobretot la Z, i també la V i l'O. La Z és la que desperta més curiositat perquè no forma part de l'alfabet rus. Es poden trobar envoltades d'un triangle, un quadrat, una rodona o res. Tot plegat fa pensar en què és un codi per facilitar les accions russes, però quines? Les tesis més compartides són que indiquen cap a on s'han de dirigir. Segons han publicat Sky News, són símbols que indiquen direcció. "El fet que siguin diferents t'explica més: probablement són senyals que t'indiquen quines unitats es dirigeixen al nord-est o al nord-oest d'un districte, per exemple", afirma el professor Michael Clarke.

Altres fonts apunten que no només són direccions sinó ciutats concretes. El New York Post publica: "els senyals tàctics de l'equipament militar rus signifiquen: Z - direcció Kharkiv [Triangle] Slavyansk, Kramatorsk [Cercle] reserva mòbil". No entra en detalls en la resta de les lletres que s'han albirat, però aquesta teoria inclou els símbols que envolten les lletres i ciutats concretes.