Santiago Sierra, l'autor de "Presos polítics a l'Espanya Contemporània", que el seu galerista va haver de retirar de la passada edició d'Arco, porta a l'edició d'aquest any, que comença demà, un ninot de quatre metres i mig d'alt del rei Felip VI que qui el compri, per 200.000 euros, haurà de cremar.

La directora de la galeria que l'exhibeix a Arco, Ida Pisani, ha explicat aquesta tarda que l'obra és un treball conjunt amb Eugenio Merino, l'artista que el 2012 va exhibir "Forever Franco", una escultura realista de Francisco Franco ficat en una nevera. "Ninot" és una obra feta amb poliuretà, cartró pedra i tela als tallers valencians de Manolo Martín, de l'empresa de falles MDoble, segons Pisani.

El ninot, en el qual s'ha invertit un any de feina, està vestit amb un vestit fosc de tela, corbata verda, camisa grisenca i sabates negres i la galerista perfuma periòdicament l'escultura amb la colònia que, diu, "utilitza sempre" Felip VI.

El compromís és que el col·leccionista que el compri, i així l'ha de firmar en contracte quan aboni els 200.000 euros, haurà de cremar-lo en un acte públic, del qual Pisani no ha donat més dades.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat