Pedro Sánchez i Pablo Iglesias han insistit que el nou govern de coalició tindrà "moltes veus però una sola paraula". També en qüestions sensibles, com el suplicatori per aixecar la immunitat a Carles Puigdemont i Toni Comín com a eurodiputats. Segons ha avançat el portaveu d'Unidas Podemos al Congrés dels Diputats, la formació morada intentarà consensuar amb el PSOE una posició conjunta al Parlament Europeu sobre aquesta qüestió. "Com no pot ser d'una altra manera", ha emfatitzat el diputat.

En una roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus d'aquest dimecres, el portaveu d'Unidas Podemos ha explicat que "el primer pas és que la comissió de justícia del Parlament Europeu estudiï el cas", i que això trigarà a passar. En tot cas, ha afegit, "parlarem amb el nostre soci del govern per intentar assolir una posició, com no pot ser d'una altra manera".

El protocol signat la setmana passada, el PSOE i Unidas Podemos "es comprometen a donar suport parlamentari al Congrés, al Senat i al Parlament Europeu a l'acció del govern i al desenvolupament dels acords explícits aconseguits en el programa de govern", però també en qüestions de rellevància política.