Podemos treballarà durant aquest cap de setmana en un document amb una nova oferta al PSOE. Algunes de les claus giraran al voltant de la lluita contra la corrupció, amb un organisme específic per prevenir-la, i mesures socials contra la desigualtat, segons fonts podemistes consultades per Efe.

La iniciativa arriba tres setmanes després que el líder de la formació, Pablo Iglesias, proposés un Executiu liderat pel secretari general socialista, Pedro Sánchez, i vicepresidit per ell. Aquella tarda, el líder del PP, Mariano Rajoy, havia declinat la proposta del Rei per sotmetre's a la investidura.

Tot indica que la contraoferta passaria per definir de forma clara les "bases" per un "pla de govern", en les quals hi hauria un replantejament tant de contingut com d'estructura. Així, es podrien donar canvis respecte a l'assumpció de ministeris que va plantejar el 22 de gener, i on, per exemple, instava a crear un Ministeri de la Plurinacionalitat encapçalat pel cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech.

Les diferències amb C's

L'objectiu clau d'aquest document serà marcar les diferències amb els d'Albert Rivera, tal com va avançar ahir El Nacional. D'alguna manera, els podemistes es volen desfer de la pressió de Sánchez d'intentar formar un Executiu plegats amb Ciutadans, i el qual rebutgen des d'ambdues bandes titllant-lo "d'impossible".

Davant la reivindicació reiterada dels socialistes que es poden trobar punts en comú en matèria de regeneració, els de Pablo Iglesias volen remarcar i fer bandera que les seves solucions són molt diferents a les de Ciutadans, no només econòmicament, sinó també en la lluita contra la corrupció.

De fet, "l'ambigüitat" de Ferraz amb el programa de propostes de negociació donat a conèixer aquest dilluns, ha generat crítiques dels comuns. Si bé Iglesias donava el seu vistiplau, avui Xavier Domènech titllava la reforma constitucional "d'ambigua" i feta expressament per acontentar Ciutadans, una força "antitètica".