El secretari d'organització de Podemos, Pablo Echenique, ha assegurat que la seva formació està "en estat de xoc" després de veure quines mesures ha adoptat el govern espanyol en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola. En aquest sentit, ha afirmat que suposen una "suspensió de la democràcia a Catalunya i Espanya" i ha titllat Mariano Rajoy de "president piròman". Segons ha explicat, hauran de reunir l'executiva del partit per decidir quines mesures prenen a partir d'ara.

Echenique també ha carregat contra el PSOE, de qui ha assegurat que la ciutadania "no oblidarà" al costat de qui ha estat, malgrat les manifestacions contràries al PP que ha fet al llarg dels darrers mesos. En aquesta línia, ha recordat que els socialistes van retirar la proposta de revocar la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, després de la repressió policial de l'1-O. "Es van fer enrere quan el monarca els va cridar a l'ordre", ha etzibat.

Finalment, el secretari d'organització de Podemos ha criticat les paraules dels representants de la Unió Europea que aquest divendres van mostrar el seu suport a les mesures que prengués el govern espanyol. En aquest sentit, ha assegurat que "era d'esperar" perquè "expliquen la mateixa mentida que Rajoy".