La marca 'Podemos' desapareixerà de l'hemicicle del Senat. Adentante Andalucía i els comuns, tots dos confluències d'Unidas Podemos, s'uniran a la cambra alta amb Compromís, MÉS per Mallorca i Más Madrid i formaran grup propi. Així ho ha anunciat el senador de Compromís, Carles Mulet, que ha assegurat que el grup que a l'inici de la legislatura es deia 'Grupo Confederal de Unidas Podemos-En Comú Podem' ara passarà a denominar-se 'Grupo de Izquierda Confederal'. 

En les passades eleccions Podemos no va treure cap senador i tots els que té són de designació autonòmica per les confluències, pel que amb aquest nou pas, la marca de Pablo Iglesias es dilueix encara més de la cambra alta. 

Aquest nou grup estarà conformat, doncs, per Esperança Gómez, de Adelante; el senador de Més per Mallorca, Vicenç Vidal; Sara Vilà d'En Comú Podem i Fernández Rubiño, el senador d'Més Madrid, la formació que encapçala Iñigo Errejón, al costat de Carles Mulet de Compromís. Al grup, a més, encara s'hi podria sumar el senador per designació autonòmica per En Marea, José Manuel Sande.

La figura de portaveu serà rotatòria per tal de poder visibilitat millor la "pluralitat de l'Estat i de l'esquerra", ha assenyalat el mateix Mulet, que serà el primer portaveu, durant els mesos d'agost i setembre.