El secretari d'Acció de Govern de Podemos, Pablo Echenique, ha celebrat que el rei Felip VI hagi rectificat "parcialment" el seu discurs de fa dos anys, quan en la seva opinió va impulsar una idea d'Espanya "estreta i autoritària", i que ara hagi demostrat "un millor olfacte polític" davant la nova etapa que s'obre.

"Davant d'un Felip VI que el 2017 decidia lligar el seu destí a les dretes, crec que ahir vam veure un cap de l'Estat que rectificava parcialment, que moderava el seu discurs i que d'alguna manera demostrava tenir un millor olfacte polític que el que va tenir llavors", ha dit Echenique en una compareixença davant els mitjans de comunicació.

D'aquesta manera ha valorat en nom de la formació el missatge nadalenc de Felip VI, qui, al seu judici, va recollir en el seu discurs, tot i que "a la seva manera" i de forma "tímida" i "subtil", les idees que comparteixen la majoria d'espanyols i "l'Espanya del futur" amb la qual s'identifica Podemos.

Segons ha ressaltat, entre aquestes idees que va esmentar el rei, Podemos comparteix que cal combatre la desigualtat social i econòmica entre els ciutadans, equiparar drets entre homes i dones i lluitar contra el canvi climàtic.

El dirigent de Podemos també ha ressaltat que "la diversitat territorial que esmentava el Rei és una riquesa i no és un problema al nostre país". "Pensem que la via del diàleg és la manera d'afrontar la resolució dels conflictes polítics i desitgem que hi hagi un Govern de coalició" al més aviat millor "per abordar amb força aquests assumptes", ha afegit.

"Davant del Felip VI de fa dos anys, que va decidir impulsar aquesta idea d'Espanya estreta i autoritària que tenen els partits de la dreta, ahir vèiem un intent de apropar-se a aquesta majoria d'espanyols que ja ens hem expressat per dues vegades aquest any en les urnes ", ha insistit Echenique.

El diputat de Podemos no ha volgut pronunciar-se sobre les crítiques de les formacions independentistes al Rei per considerar Catalunya com una preocupació i, des del "respecte" a altres opinions, s'ha limitat a destacar que és "objectiva" i "òbvia" la diferència de discurs del rei el 3 d'octubre de 2017 i el que va manifestar ahir el cap de l'Estat.