El diputat de la Comunitat de Madrid i senador de Podemos, Ramón Espinar, va comprar el mes de març del 2010, quan tenia 23 i era estudiant de la Universitat Computense de Madrid, un habitatge protegit. Va pagar 146.224 euros i el va vendre, uns mesos després, per 176.000 euros (quasi 30.000 euros més). Així ho ha publicat aquest matí la Cadena Ser, una informació que ha causat un fort rebombori polític. 

Espinar ha sortit al pas de les crítiques assegurant que l'operació va ser "perfectament legal i ètica" i que va ser, amb l'ajuda de la seva mare, el seu pare i la seva àvia, que va poder comprar aquest habitatge a Alcobendas dins el Pla d'Habitatge Juvenil de la regió, i que el va vendre tres mesos després perquè "no podia pagar-lo".

A més, Espinar ha assegurat que no va guanyar 30.000 euros sinó 19.000, i que va gastar els diners en pagar la matrícula del màster i per comprar un ordinador portàtil. A més ha assegurat que el preu de la venda del pis el va fixar la Comunitat de Madrid i no ell. 

Després d'això, però, tant POSE com PP han seguit mostrant-se crítics amb les explicacions d'Espinar. Els socialistes li han demanat més explicacions, assegurant que no els convencen. Per la seva banda, els populars han acusat al senador de Podemos de "vendre exemplaritat i moralitat" però "beneficiar-se de privilegis per accedir a un habitatge protegit i especular amb ella", el que al seu judici és una actitud hipòcrita. 

Enmig de les primàries

Aquesta notícia enmig del procés de primàries de Podemos a Madrid. De fet, Ramón Espinar és candidat per la llista Juntes Podem a la Secretaria General de Podem a la Comunitat de Madrid en les primàries que se celebraran per l'Assemblea Ciutadana de la formació.

Per això, Podemos ha volgut tancar files amb Espinar. Tant el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, com altres dels principals dirigents del partit, han atribuït aquesta informació a un intent de condicionar el procés intern obert per renovar la direcció a la Comunitat de Madrid.

Espinar, que té el suport del sector 'pablista', s'enfronta en aquestes primàries a la portaveu a l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, de la corda d'Errejón. Tot i això, el secretari Polític, Iñigo Errejón, també ha mostrat el suport a Espinar en un tuit.