Unidas Podemos no ha tret els resultats que esperava a les eleccions generals del 10-N. Iglesias ja va punxar en els passats comicis del 28-A, i les dificultats per aconseguir formar govern amb Pedro Sánchez sembla que han passat factura. Així doncs, aquesta vegada Podemos ocuparà 35 seients al Congrés de Diputats, 7 menys que els que va sumar a l'abril i fins a 36 menys que als anteriors comicis del 2016, quan va assolir 71 escons. Una punxada important de Pablo Iglesias, que ha arribat a perdre més de 600.000 vots respecte el 28-A, i més de dos milions menys que el 2016. 

D'aquesta manera, UP es manté com la quarta força al Congrés, per darrere de Vox. En total, la candidatura ha perdut més de mig milió de votants a Espanya i tampoc no ha aconseguit fer-se amb la victòria a cap província, però manté  representants a les 24 províncies que ja tenia. Cal recordar que els 35 escons del grup Podemos són fruit de la suma de la llista d'Iglesias (26), En Comú Podem liderat per Jaume Asens, que manté els 7 que va treure el 28-A i els valencians Podemos-EU, que mantenen també els 2 diputats. 

A més, en aquestes eleccions hi ha dues particularitats en el camp de Podem: d'una banda, la novetat del partit de l'expodemos Íñigo Errejón, Más País, que ha aconseguit 2 escons; i de l'altra, l'absentisme d'En Marea, que ha decidit no presentar-se aquest 10-N.

Sigui com sigui, el partit continuarà sent determinant en un hipotètic escenari de pacte d’esquerres, tot i que caldrà més que un acord entre UP i PSOE per poder formar govern.