La portaveu d'Unides Podem, Noelia Vera, condiciona la represa de les negociacions amb el PSOE a parlar també d'estructura de govern. "Si ens seiem a parlar amb el PSOE és per parlar d'un govern integral, que inclou programa i estructura de govern", ha avisat en roda de premsa el dia abans que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, presenti un programa de 300 mesures. Segons Vera, un govern en solitari dels socialistes és una opció "fallida i inestable" com diu que demostren els 8 mesos que ha durat el govern de Sánchez després de guanyar la moció de censura. Davant d'aquesta situació, aposta per una "negociació integral".

Unides Podem insisteix que en la negociació s'ha de parlar de les dues coses: de polítiques i de quin equip les durà a terme. "Una cosa va de la mà de l'altra", ha conclòs la portaveu del partit de Pablo Iglesias.

Després que el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, hagi defensat aquest dilluns que no és moment per a majories absolutes tenint en compte la pluralitat que hi ha al Congrés, Vera ha respost que aquesta interpretació és "donar-li la volta a la truita" i que demostra la "falta d'intencionalitat" del PSOE per arribar a un acord. En aquest sentit, la portaveu d'Unides Podem ha insistit que és molt difícil generar estabilitat amb un govern en solitari, com diu que s'ha demostrat en els darrers mesos.

Unides Podem assegura que està a l'espera del que faci Sánchez, que consideren que és qui ha de liderar la negociació. I apunten que el document que van fer públic aquest estiu és un document de propostes i no d'exigències. En aquest context, Vera ha assegurat que es tracta de propostes "negociables" i ha demanat que les converses comencin com més aviat millor ja que és "molt difícil" arribar a un acord en 48 hores. "Es necessita temps i voluntat política", ha resumit.