A poques hores de la segona votació d'investidura de Pedro Sánchez, aquest dijous al matí, les dues bandes de la taula de negociació han fet aparicions als mitjans de comunicació on han donat gairebé per mortes les possibilitats d'un govern de coalició. Mentre la vicepresidenta Carmen Calvo ha acusat la formació de Pablo Iglesias de voler acaparar-ho tot, Pablo Echenique ha retret a la contrapart que els hagin ofert només carteres buides de competències per tirar endavant polítiques.

Segons Ferraz, el PSOE s’ha mogut “constantment” i Unidas Podemos no s’ha mogut  gens. Aquest és el diagnòstic que ha fet la vicepresidenta en funcions i cap negociador del PSOE, Carmen Calvo, en una entrevista a la cadena SER. “Ens han demanat literalment el govern”, ha denunciat la dirigent socialista, que s’ha preguntat “què ens quedaria a nosaltres”.

“No han volgut negociar. La seva idea inicial és la que han mantingut fins al final”, ha insistit la dirigent socialista, que ha retret que s’ha arribat a una situació “mancada de realisme”. En aquesta línia, ha assegurat que els han demanat “ministeris nuclears” del govern i competències claus com Tributs, “l’esquelet de qualsevol govern”.

Per la seva part, Unidas Podemos no llança la tovallola per arribar a un acord per un govern de coalició, però al mateix temps no confia que el PSOE torni a asseure’s. Així ho ha assegurat el cap negociador de la formació morada, Pablo Echenique, hores abans de la segona votació d’investidura. “Seria bo que hi hagués un govern de coalició a Espanya”, ha assegurat. “No tinc la confiança que tinguin la voluntat”, ha admès també.

En una entrevista aquest dijous al matí també a la cadena SER, Pablo Echenique ha denunciat que va ser el PSOE qui, ahir a la tarda, “va decidir posar fi a aquestes negociacions”, malgrat que Podemos “tenia voluntat de continuar negociant”. Segons ell, “hauria estat sensat” que continuessin els contactes per intentar-ho.

Sobre les diferències amb els socialistes, el cap negociador de Podemos ha insistit que no volen entrar al govern “a tota costa”, i que ni tan sols busquen “projecció política”, sinó dur a terme polítiques. En aquest sentit, ha subratllat que els oferien el Ministeri d’Habitatge, avui secretaria general, però que “no tindria competències per acabar amb els desnonaments sense alternativa habitacional ni regular els preus del lloguer”.

"No hem vingut a la política a figurar, no volem formar part de ministeris decoratius", ha defensat Echenique en aquest sentit. "Ens ofereixen un paper molt petit que no es pot comparar al nostre pes electoral", ha denunciat el secretari d'acció política de Podemos.