Malgrat la negativa en rodó de Pedro SánchezPablo Iglesias manté el pols per un govern de coalició. La portaveu del Consell de Coordinació de Podemos, Noelia Vera, ha assegurat aquest dilluns que esperen una "proposta formal" per part del candidat a la investidura durant la pròxima ronda de contactes que els socialistes posaran en marxa durant els propers dies. No es mouen d'allà on eren: volen tenir representació dins del Consell de Ministres.

“El que s’espera d’un candidat a la presidència que ha estat nomenat pel Rei és que tingui la iniciativa d’intentar aconseguir els acords amb els grups parlamentaris, i per tant estem a l’espera”, ha defensat Noelia Vera en roda de premsa aquest dilluns. Ha tornat a deixar clar que no es conformen amb acords programàtics, i que també cal una fórmula que passi pel govern de coalició. "Creiem que ara és més necessari que mai un govern de coalició compartit i proporcional als resultats", ha insistit, expressant sorpresa per la "paràlisi institucional".

En aquests moments, malgrat que vol sotmetre's a la investidura aquest mateix mes de juliol, Pedro Sánchez no disposa dels vots necessaris per a superar la votació. A més dels vots d'Unidas Podemos, també necessitaria l'abstenció d'ERC per a poder conformar govern.