La portaveu de Podemos al Congrés, Irene Montero, ha amenaçat de retirar el suport als pressupostos si el govern espanyol no compleix tots els punts de l'acord signat a l'octubre per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.

En la primera entrevista després de la baixa de maternitat, ha dit a TVE que estan "preocupats" perquè el govern espanyol no està impulsant alguns dels compromisos com el de regular el mercat elèctric per evitar "apujades abusives" del preu de la llum o regular els preus del lloguer. "Si no es compleix l'acord, els pressupostos no sortiran endavant i serà evident que caldrà sortir a guanyar unes eleccions; si volem agenda del canvi Pablo Iglesias ha de ser el president", ha manifestat. Per a Montero, no aprovar els pressupostos seria sinònim d'avançament electoral.

De fet, el secretari d'organització de la formació, Pablo Echenique, un dels que ha participat en les negociacions amb el Ministeri d'Hisenda, ha difós aquest divendres un llistat d'11 punts "fonamentals" que incompleixen o que no es concreten en el primer esborrany dels comptes presentat pel president espanyol.

Aquests onze punts que incompleix el govern espanyol que ha enumerat Echenique són:

 1. Regulació de les pujades abusives del preu del lloguer.
 2. Baixada de la factura de la llum mitjançant l'eliminació dels beneficis de les elèctriques i un bo social elèctric que arribi realment a les persones en risc de pobresa energètica.
 3. Permisos de paternitat i maternitat que permetin realment la corresponsabilitat als ciutadans.
 4. Concressió en el compromís d'apropar una reforma integral de les lleis contra la violència masclista i la inclusió del "Només sí és sí" al Codi Penal.
 5. Una baixada en la quota als autònoms que menys guanyen.  
 6. Revalorització de les pensions per llei. 
 7. Prohibir la publicitat de les cases d'apostes. 
 8. Exigència perquè els treballadors a temps parcial hagin de fitxar "perquè no hi hagi frau amb les hores extres".
 9. Reduir les bonificacions a la contractació
 10. Derogació dels elements més lesius de les "lleis mordassa", incloent l'eliminació dels delictes d'injúries a la Corona o d'ofensa als sentiments religiosos.
 11. Respectar l'informe dels experts en relació de la recuperació de la justícia universal.