"És una vergonya que hi hagi presos polítics a casa nostra en ple segle XXI". Així s'ha expressat l'eurodiputat de Podemos Miguel Urbán després de visitar el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, a la presó de Lledoners, on també ha assegurat que l'existència de presos polítics com Cuixart fan que Espanya es converteix en una "excepció" a Europa.

Després que Urbán i la diputada d'En Comú Podem al Congrés Sònia Farré hagin visitat Cuixart a la presó de Lledoners, han afirmat que seria molt "estrany" en qualsevol estat europeu que s'empresonés al líder d'una les principals entitats socioculturals "per cridar a participar en un referèndum o per organitzar expressions de protesta".

"Entenem que el cas s'ha de portar a Europa. Cuixart i la resta de presos polítics han de ser fora dels centres penitenciaris el més aviat possible", ha subratllat Urbán.

Coincidint amb el quart aniversari de la consulta del 9-N, Urbán i Farré han visitat Cuixart com a mostra de "suport" i "solidaritat". La diputada al Congrés ha explicat que s'han pogut reunir amb Cuixart i han posat en comú la situació política del país al mateix moment que han compartit estratègia a "mig i llarg termini".

Cuixart ha agraït la vista a través de les xarxes socials.