El candidat a la investidura, Pedro Sánchez, va obrir la porta aquest dijous a incorporar ministres independents proposats per Unidas Podemos. Però, poques hores més tard, el partit de Pablo Iglesias ha tancat la porta a aquesta possibilitat i es manté en el "govern de coalició progressista". En aquest sentit, la seva portaveu al Congrés, Irene Montero, ha sostingut que "tots nosaltres som independents dels poderosos i de l'Ibex 35".

Amb la mirada posada en la pròxima reunió de dimarts que ve al Congrés entre Sánchez i Iglesias, el grup d'Unidas Podemos s'ha reunit aquest divendres a la cambra baixa per a analitzar les negociacions per a la investidura. I no s'han mogut d'allà on eren. “Hi haurà govern de coalició encara que haguem d’esperar fins al setembre”, ha assegurat Montero en roda de premsa. “El que necessita Espanya és un govern conjunt i treballarem per donar els arguments al PSOE”, ha insistit.

En aquests moments, les negociacions entre el PSOE i Unidas Podemos continuen encallades per la fórmula de govern, que els segons volen de coalició i els primers no. Tampoc no ha servit la proposta llançada aquest dimecres per Iglesias en un article a La Vanguardia, on proposava sotmetre el govern conjunt a votació en el debat d'investidura, una idea que ha estat clarament rebutjada per Ferraz. L'altre element que va esgrimir el mateix Sánchez són les "grans discrepàncies" que mantenen sobre la manera de "resoldre la crisi catalana", malgrat que la formació d'Iglesias ha promès lleialtat en aquest assumpte si governen junts.