La número dos del PSOE al Congrés, Meritxell Batet / EFE

Meritxell Batet, número dos del PSOE al Congrés dels Diputats, s'ha mostrat crítica amb Podemos per, al seu parer, la poca predisposició de la formació per arribar a un acord. "No tinc clar què és el que volen fer amb el recolzament que tenen", però "per la seva manera d'actuar no sembla que vulguin arribar a un acord" ha opinat. Segons Batet, el millor que podria fer Podemos és "generar confiança" i no "muntar un govern d'esquena" al PSOE, en referència a l'autonomenament de Pablo Iglesias vicepresident d'un hipotètic govern.

Batet, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha demanat que "tots estiguem a l'alçada" i trencar el llenguatge de les línies vermelles. Tot i això, la socialista ha assegurat que "programàticament, hi ha marge per arribar a un acord tant amb Ciutadans com amb Podemos".

La investidura és cosa de Rajoy

Batet ha avançat que Pedro Sánchez no li demanarà al Rei formar govern, perquè els socialistes segueixen creient que ho ha de fer Rajoy. D'altra banda, si el president en funcions cridés a Sánchez per parlar, aquest hi aniria, "però no iniciarem negociacions a porta tancada" ha aclarit. "No volem arribar a cap acord amb el PP, perquè no ha resolt els problemes d'Espanya" i "no ha dut a terme el diàleg que ara demana per ell, després de governar 4 anys d'esquenes" ha afirmat Batet.

Sánchez a primàries

En el cas que no s'arribés a acord i es convoquessin noves eleccions, el PSOE celebraria unes primàries obertes. D'aquesta manera, qualsevol altra persona que es volgués presentar-se en tindria l'oportunitat. Batet però, s'ha mostrat partidària que Sánchez repetís la seva candidatura a unes noves eleccions perquè "s'ha guanyat un respecte i reconeixement social molt important". "Jo crec que Sánchez guanyaria aquestes primàries" ha assegurat.