Forta discrepància entre els comuns catalans i Podemos Euskadi respecte la formació central a Madrid. La revelació per part de la CIA que l'expresident socialista Felipe González va autoritzar la formació del grup terrorista GAL ha fet aflorar diferències sobre quines han de ser les prioritats de la formació.

Així doncs, després que el portaveu d'Unidas Podemos, Pablo Echenique, hagi descartat donar suport a la investigació a González perquè "tothom ja sap el que va passar"​, En Comú Podem i també Elkarrekin Podemos (la coalició entre Podemos i IU a Euskadi) se n'han desmarcat i s'han posicionat a favor d'investigar l'expresident espanyol.

"La ciutadania mereix saber tota la veritat de fets tan greus com el terrorisme d'Estat", ha piulat En Comú Podem aquest dijous per la tarda. "En Comú Podem estarà al costat de la transparència en les iniciatives que tractin d'esclarir la veritat al Congrés", han afegit tot assegurant que "l'expresident González hauria de ser el primer a donar aquestes explicacions".

Per la seva banda, Elkarrekin Podemos ha exigit que "la justícia aclareixi d'una vegada per totes la responsabilitat de González". "L'Estat manté un deute històric amb les víctimes d'aquesta violència política que només podrà ser saldada des de l'assumpció de responsabilitats històriques per part de l'Estat i el ple exercici de la memòria democràtica que garanteixi una societat en pau des del respecte a la pluralitat existent", han afegit.