La portaveu adjunta d'Unidos Podemos en el Congrés, Ione Belarra, ha assegurat aquest dimecres que la seva formació "no ha ofert en cap cas" al portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián, fer caure del govern espanyol el ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, a canvi del suport dels independentistes als pressupostos per al 2019.

Així s'ha pronunciat Belarra en una roda de premsa a la Cambra Baixa després que Rufián es reafirmés en les declaracions que aquest dimecres publica Eldiario.es. Des del partit morat ja havien negat veracitat a les paraules de Rufián, però, després que el dirigent d'ERC s'hi reafirmés, Belarra ha tornat a desmentir-lo.

Rufián manté que va ser en una conversa de passadís amb dos importants dirigents de Podemos quan un d'ells ―que, segons ha dit, li ha demanat que no reveli el seu nom― el va sondejar sobre la possibilitat que ERC donés suport als pressupostos si pressionaven perquè Borrell sortís del govern espanyol.

"No sé amb qui parla Rufián als passadissos, però Podemos no li ha ofert això en cap cas a ERC", ha respost la portaveu adjunta d'Unidos Podemos, incidint que l'única oferta que han realitzat des de la seva formació als independentistes és que "donin suport a uns pressupostos que milloren la vida a milions de persones del nostre país".