Dos dies després de la dimissió d’Albano-Dante Fachin com a secretari general, Podem ja té una gestora que dirigirà el partit fins a la celebració d’una assemblea ciutadana (encara sense data). Des de la formació asseguren que es tracta d’un “equip tècnic i representatiu de tot el territori”. Està integrat per 19 persones, algunes de les quals ja formaven de la direcció estatal de Podemos, com el professor Vicenç Navarro o la diputada al Parlament Jèssica Albiach. El partit de Pablo Iglesias no va acceptar la gestora posada en marxa pel Consell Ciutadà català després de la sortida de Fachin.

En un comunicat fet públic aquest dimarts al vespre, Podem explica que, d’acord amb allò que va acordar el Consell Ciutadà estatal el passat 3 de novembre, “el Consell de Coordinació Estatal ha format l’equip tècnic que assumirà des d’avui totes les funcions de direcció política i organitzativa de Podem fins que se celebri la propera assemblea ciutadana de Podem, convocada a petició de més de 30 cercles”.

“Davant la situació que viu Podem Catalunya, provocada per la dimissió del seu secretari general aquesta mateixa setmana i la urgència dels terminis electorals, la formació de l'equip tècnic i les converses amb Catalunya en Comú s’han hagut de resoldre de forma accelerada”, asseguren des de la formació morada. Assenyalen que la composició de l’equip tècnic s’ha determinat després de consultar la militància i líders catalans del partit.

Els integrants de la gestora són Vicenç Navarro, Jèssica Albiach, Marta Olivan, Leo Lamich, Mar García Puig, Concepción Abellán, Lucas Ferro, Anna Maria Perez, Yolanda López, Angel Porté, Teresa Palmer, Jaume Durall, Araceli Viñas, Joaquin Vela, Antoni Pérez, Àlex Guerrero, Natzaret Troya. Carme Font i Inma Montre.

Després de la intervenció de Podemos sobre Podem, per convocar una consulta als inscrits sobre la confluència amb Catalunya en Comú i apartar Albano-Dante Fachin, aquest va presentar la seva dimissió el dilluns. El detonant de la intervenció va ser la voluntat de Fachin de buscar aliances electorals més enllà dels comuns, parlant també amb partits i organitzacions independentistes. També va denunciar que la consulta es produïa sense les garanties necessàries.

En la consulta convocada per Podemos, el 71,83% dels inscrits van votar a favor de la construcció d’una coalició electoral amb Catalunya en Comú. Hi van participar un total de 17.370 persones, un rècord històric de participació per la formació catalana.