No ha d’haver-hi “monedes de canvi” per l’aprovació dels pressupostos de l’Estat. D’aquesta manera ha reaccionat la portaveu d’Unidos Podemos, Irene Montero, després que ERC hagi registrat aquest dimarts una esmena a la totalitat als comptes públics de Pedro Sánchez. “Sóc conscient que hi ha una crisi territorial, però és una mala decisió situar monedes de canvi”, ha lamentat.

“Si no surten endavant, primer de tot serà una mala notícia per als espanyols”, ha avisat Irene Montero, que ha defensat que són uns pressupostos bons per a l’Estat espanyol i per a Catalunya, “els més socials de la història”. És per això que ha instat el govern espanyol a “trobar una solució dialogada”.

En aquest sentit, la portaveu d’Unidos Podemos ha dit que, amb “màxima discreció”, des del seu grup faran “tot el que siguem capaços” perquè els pressupostos superin la tramitació el pròxim dimarts. De la mateixa manera, ha vist amb bons ulls participar de la taula bilateral de partits i de “qualsevol proposta que suposo avançar en solucions polítiques a un conflicte polític”.

Sobre la possibilitat d’eleccions anticipades, Montero ha admès que “si aquests pressupostos no passen el tràmit parlamentari, serà molt difícil que el govern pugui mantenir-se i es veurà abocat inevitablement a una convocatòria d’eleccions”.