El Consell d'Eivissa ha aprovat instar el Govern balear que modifiqui les condicions en la contractació pública perquè el català deixi de ser un requisit i passi a ser un mèrit a l'hora de seleccionar personal per a les administracions insulars.

A favor d'aquesta proposta hi van votar els sis consellers del PP, el de Ciudadanos i, també, els dos de Podemos. Només hi van votar en contra els quatre del PSOE.

El vicepresident segon i representant de Cs en l'equip de govern, Javier Torres, va subratllar en la seva proposta que "és una equivocació que el català sigui requisit i no un mèrit, més encara en una època de crisi com aquesta". Torres va incidir en què l'Administració necessita facilitats en els procediments de contractació davant "la falta de professionals qualificats que pateix l'illa".

Rectificació

Hores després, Podem Eivissa va publicar un tuit en el qual va explicar que el vot havia estat un error. "Ahir, ens vàrem equivocar en la votació i demanem disculpes per això. El nostre compromís amb la nostra llengua i cultura és tan ferma com sempre", van assegurar.