"El diputat de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Albano Dante Fachin, es precipita obrint el debat sobre el pròxim líder a Catalunya quan encara no s'ha pogut fer balanç de les confluències de CQSP i d'En Comú Podem (ECP)".

Així ha carregat el secretari d'organització de Podemos, Sergio Pascual, contra el corrent crític del partit –liderat per Fachin– per posar sobre la taula dimecres passat la seva candidatura a la Secretaria General de la confluència.

Ho ha dit en una entrevista a Europa Press, on ha volgut recordar que Podemos "sempre està debatent sobre com li va a CSQP i a ECP", així com sobre el moment polític que viu Catalunya "en una possible recomposició del país amb models diferents".

Investidura i debat intern

Pascual s'ha lamentat que es vagi parlant sobre qui representa segons quines posicions perquè, al seu judici, "no sembla propi barrejar el debat d'investidura amb el debat intern". A més, ha afegit que "ningú pot saltar-se un procés perquè no hi ha cap procés obert".

Ara bé. Això no vol dir que rebutgi que Fachin lideri Podem. "Quan arribi el moment que hi hagi eleccions internes, si es vol presentar, benvingut sigui" perquè només necessita "l'aval d'un òrgan territorial".

I és que des de Podemos, no proposen candidats per als processos territorials.