En plena declaració del president Quim Torra aquest dilluns al TSJC, on ha acusat l’Estat i la justícia espanyola, Podemos li ha estirat les orelles. Justament sobre aquesta denúncia, la formació de Pablo Iglesias li ha retret que “de vegades actua sense pensar”, una crítica que també ha fet extensiva a l’altra banda. A totes les parts ha reclamat “responsabilitat” i asseure’s a dialogar. De la mateixa manera s’ha desentès d’intentar aconseguir els suports d’ERC a la investidura, perquè això correspon al candidat Pedro Sánchez.

En la roda de premsa posterior al Consell de Coordinació de Podemos, la portaveu Noelia Vera ha lamentat que “això de ficar llenya al foc per una banda i per l’altra no ajuda”, i ha criticat que “de vegades Torra està actuant sense pensar”. En aquest sentit ha defensat que “hem de ser responsables per totes les parts, asseure’ns, parlar i reconéixer que estem davant d’un conflicte polític i que parlant s’entén la gent”. No ha fet cap valoració més sobre el judici al qual s’enfronta el president de la Generalitat, acusat de desobediència per no despenjar la pancarta dels presos polítics en campanya electoral.

Per altra banda, preguntada per ERC, Noelia Vera ha assegurat que “de moment” respecten el “lideratge del PSOE” pel que fa a la recerca de suports per a la investidura. És Pedro Sánchez qui ha de “treballar aquests suports, ha sostingut. Una posició que contrasta molt amb la visita de Pablo Iglesias a Oriol Junqueras a la presó de Lledoners durant la negociació dels pressupostos de l’Estat ara fa uns mesos.

Consulta simultània a la del PSOE

La portaveu del Consell de Coordinació ha anunciat també les dates per a la consulta als inscrits sobre el govern de coalició. Serà entre el 23 i el 26 de novembre, gairebé en paral·lel amb la de la militància socialista. La pregunta és la següent: “Estàs d’acord que participem del govern de coalició en els termes del preacord signat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias?”. Hi haurà dues opcions: sí o no.