Malgrat les especulacions, Podemos no competirà contra l’alcaldessa Manuela Carmena a l’Ajuntament de Madrid. Així ho ha confirmat la portaveu del grup parlamentari, Irene Montero, que no obstant això ha lamentat les circumstàncies. “Hem deixat clar que a l’Ajuntament ens farem a un costat”, ha sostingut en declaracions als passadissos del Congrés de Diputats aquest dilluns. “Òbviament ens entristeix que Carmena hagi decidit prescindir dels suports que van permetre guanyar el 2015”, ha afegit.

De la mateixa manera, Irene Montero ha dit que la seva formació està oberta a explorar un acord amb Íñigo Errejón i la resta d’actors a la Comunitat de Madrid per impedir que governin les tres dretes. En aquest sentit, la dirigent de Podemos no ha descartat que això es tradueixi en una confluència amb Más Madrid, el partit d’Errejón i Carmena.

La portaveu al Congrés ha defensat que Unidos Podemos "ha d'estar present per guanyar al PP", i això s'aconseguirà amb "la màxima unitat possible". Preguntada sobre si això inclou Errejón, ha contestat que "per descomptat".

"La nostra voluntat està i estarà sempre en trobar la màxima unitat possible per fer fora el PP, que és la prioritat política", ha dit Montero, que ha negat un canvi d'actitud: "Sempre hem dit exactament el mateix, que Unidos Podemos ha d0estar present per guanyar al PP".