Podemos ha anunciat la cancel·lació de la trobada presencial de la seva assemblea ciutadana prevista per al 21 de març, que s'havia de celebrar al municipi madrileny de Leganés, per la crisi del coronavirus, una decisió que s'ha adoptat "seguint indicacions de les autoritats competents".

Encara que Podemos ha anunciat la "suspensió", fonts del partit han indicat que s'ha pres la decisió de "cancel·lar" la trobada amb la militància, sense posposar-lo fins a una nova data, amb el que la tercera assemblea de la formació serà exclusivament telemàtica i no hi haurà acte presencial amb les bases del partit.

"Queda suspesa la trobada prevista per al 21 de març a Leganés", ha informat aquest dimarts a través de Twitter el secretari d'Organització de Podemos, Alberto Rodríguez, coincidint amb la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en la qual s'han exposat les mesures del govern espanyol per fer front al coronavirus.

L'Executiu ha demanat suspendre tots els esdeveniments celebrats a porta tancada amb més de 1.000 assistents a les zones més afectades.

Podemos, segons indica a Twitter Alberto Rodríguez, evitarà la reunió de tots els seus militants amb què s'anava a posar fi a la tercera assemblea ciutadana en la qual la formació morada renovarà la seva direcció i aprovarà les seves normes organitzatives i polítiques per als propers quatre anys.

"El procés telemàtic seguirà el seu curs amb normalitat i els resultats de la votació seran publicats en les dates previstes", ha explicat el secretari d'Organització.

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, s'encamina a revalidar el lideratge al capdavant del partit en la tercera assemblea ciutadana, que és el màxim òrgan de direcció de Podemos.