Ja hi ha data per al primer debat d’investidura de Pedro Sánchez, que encara no té els suports necessaris. I així li ho han recordat els seus principals socis, Unidas Podemos, després que Meritxell Batet hagi fet públic que el debat s’iniciarà el 22 de juliol. La seva portaveu al Congres, Irene Montero, ha denunciat que “no negocia res” i ha criticat que ni tan sols hagin comunicat abans al seu grup la convocatòria, acordada en una trucada entre Batet i Sánchez.

“Sánchez camina cap a una investidura fallida sense negociar res amb ningú per a pressionar Ciutadans”, ha criticat la dirigent d’Unidas Podemos en una piulada al seu compte de Twitter. Malgrat tot, ha defensat que “és possible un govern de coalició progressista el juliol” i ha assegurat que no hi renuncien. Aquest ha estat justament el principal obstacle en les converses entre les dues formacions: la fórmula de govern.

A més d’això, Irene Montero ha lamentat que s’hagin assabentat per Meritxell Batet de la data escollida per Pedro Sánchez “sense comunicar-ho abans als grups (almenys no al nostre)”, un fet que ha qualificat de “falta de respecte institucional innecessària”. Hi ha vist un “símptoma que l’interès del PSOE és més una investidura fallida que un acord de govern”.