Podemos ha explicat aquest dijous que aquesta setmana va prendre la decisió d'acomiadar el lletrat José Manuel Calvente com a Delegat de Protecció de Dades després d'haver-li obert un expedient per assetjament sexual i laboral a una companya, segons han explicat a Europa Press fonts del partit morat.

Per la seva part, el lletrat ha negat aquestes acusacions i, a través d'un comunicat, ha anunciat que interposarà una querella criminal per calúmnies contra el partit liderat per Pablo Iglesias, per difondre que el motiu del seu cessament és una denúncia per assetjament sexual i laboral d'una treballadora.

El comiat de Calvente es va fer públic aquest dimecres després de què la seva companya de l'equip legal i fins ara Responsable de Compliment Normatiu del partit, Mónica Carmona, denunciés en una carta dirigida a la direcció que ambdós anaven a ser cessats com a "represàlia" per investigar irregularitats molt greus que podrien comprometre seriosament al partit com entitat jurídica des d'un punt de vista penal", i que afectarien membres de la cúpula.

Fonts del partit morat s'han afanyat a negar aquestes acusacions després de fer-se públiques, i aquest dijous han revelat que el veritable motiu de l'acomiadament de Calvente és una investigació per assetjament sexual i laboral que va posar en marca Podemos després de la denúncia d'una companya.

Segons Podemos, les acusacions de Calvente i Carmona sobre les suposades irregularitats no es poden concretar perquè no tenen fonament, al contrari que la denúncia d'assetjament sexual contra l'advocat, que està "demostrada" a la carta d'acomiadament que se li va lliurar, segons el partit morat.

Encara així, Calvente ha assegurat en un comunicat que "és rotundament fals" que se li hagi obert un expedient per assetjament sexual i laboral i que aquest sigui el motiu del seu acomiadament . "No ha existit cap expedient ni investigació de cap tipus contra la meva persona en tots els anys que porto treballant per a Podemos. Ni tan sols ha estat al·legat com a motiu d'acomiadament", ha sentenciat.

En aquest sentit, afirma que aquestes "difamacions obeeixen a un ànim de revenja des que es va tenir coneixement de les investigacions que estava realitzant" dins del partit sobre membres de la cúpula, i que va denunciar Carmona en la seva missiva a la direcció estatal.

Calvente esmenta en concret el secretari d'Organització, Alberto Rodríguez, i la portaveu adjunta en el Congrés i membre de l'Executiva Ione Belarra, a qui responsabilitza del "complot" per desacreditar-lo. "Existeixen proves documentals que impliquen directament a Ione Belarra en aquest complot per desacreditar-me", afirma.