La responsable de compliment normatiu de Podemos, l'advocada Mónica Carmona Segura, ha enviat una carta confidencial a la cúpula on denuncia que està a punt de ser rellevada perquè estava "investigant greus irregularitats de Podemos en matèria de Protecció de Dades i de Compliment Normatiu Penal i en els quals s'hi veurien embolicats diversos càrrecs interns i que comportaria greus perjudicis per al partit", segons informa El Confidencial.

"Estem parlant d'irregularitats financeres, en matèria laboral i de netedat en la realització de les consultes i primàries del partit que de confirmar-se posarien en qüestió els elements centrals de la nostra legitimitat com a organització", assenyala Carmona.

En la seva missiva l'advocada afegeix que el partit ha decidit rellevar-la del seu càrrec alhora que acomiada José Manuel Calvente Redondo com a delegat de protecció de dades del partit. Ambdós formaven l'equip legal de Podemos. "El motiu del cessament del senyor José Manuel Calvente ha estat un acomiadament disciplinari per fets inventats i rotundament falsos per justificar el cessament i el motiu de sol·licitar la meva substitució és la suposada necessitat de "reorganitzar els equips", però la realitat de tots aquests acords és ben diferent", afegeix.

Carmona assenyala que Podemos intenta tapar la corrupció interna: "En els últims mesos s'han produït una sèrie d'irregularitats molt greus que podrien comprometre seriosament el partit com a entitat jurídica des d'un punt de vista penal, administratiu i reputacional, per la qual cosa tant el delegat de protecció de dades José Manuel Calvente com jo com responsable de compliment normatiu havíem iniciat expedients interns d'investigació per aclarir els fets i defensar el partit davant d'una possible reclamació".