Finalment, en la primera votació d'investidura d'aquest dimarts, els 42 diputats d'Unidas Podemos s'abstindran. Així ho han confirmat fonts de la formació de Pablo Iglesias, que justifiquen que ho han decidit "com un gest més per a continuar facilitant les negociacions, com portem fent dos mesos amb les nostres contínues cessions". Com estava previst, aquest dimarts no sortirà la investidura de Pedro Sánchez. A partir d'hora s'obren 48 hores per a tractar de reconstruir els ponts abans de la segona votació del dijous.

Segons fonts d'Unidas Podemos, continuaran esperant "fins a l'últim minut" que els socialistes s'asseguin a la taula de negociació per a tenir un govern de coalició. Malgrat tot, adverteixen que "el temps s'acaba i el PSOE s'ha de moure". Constaten que "Pedro Sánchez no ha rebut ni un sol suport avui a la seva investidura, només el del diputat càntabre de Revilla".

El debat d’investidura, que ha tingut lloc entre dilluns i dimarts, ha estat marcat en primer lloc pel discurs buit de Pedro Sánchez, que va espantar els seus possibles aliats als quals va fer referències mínimes, i en segon lloc per la batussa amb Pablo Iglesias, d’una duresa que va acabar d’allunyar unes posicions ja enquistades. El secretari general d’Unidas Podemos va arribar a avisar-lo que, si no era investit aquesta setmana i anava a eleccions, no tornaria a ser mai més president d’Espanya.