El cercle de Podem Badalona ha ratificat aquest dimecres en assemblea un acord per concórrer a les eleccions municipals del 26 de maig en coalició amb Guanyem Badalona en Comú i ERC, desafiant així a la direcció catalana, que és contrària a aquesta opció i ha tancat un pacte amb els comuns.

Amb el 80 % dels vots favorables, Podem Badalona ha decidit seguir endavant amb la seva aposta de formar una llista conjunta amb els republicans i l'exalcaldessa Dolors Sabater, la qual cosa agreuja encara més la crisi interna desfermada aquest dimecres en el partit morat, que ha aflorat després de la publicació de comunicats contradictoris.

En Comú de Badalona ha anunciat un acord entre Catalunya en Comú i Podem Catalunya per concórrer als comicis de la ciutat, lo que ha generat la contrarèplica de Podem Badalona, que ha confirmat la seva decisió d'acudir al 26M amb ERC i Sabater.

Aquesta mateixa "estratègia" és la que els podemites badalonins han sotmès aquesta tarda a votació, després que la direcció catalana rebutgés ahir votar-ho telemàticament, i que ha culminat amb 37 vots a favor de les 45 persones que han participat.

No obstant això, fonts de Podem Badalona han reconegut a Efe que l'última paraula la tindran els dirigents catalans, atès que el grup municipal no té des de fa un any i mig secretari general, el responsable de signar qualsevol aliança política.

"Seguirem endavant, perquè no hem fet res d'amagat", han assenyalat les mateixes fonts, les quals asseveren que, després de la votació, tindran "legitimitat davant la direcció".

El propòsit de Podem Badalona és, igual que el de Guanyem i ERC, crear un bloc d'esquerres per fer front al candidat del PPC Xavier García Albiol. Per això, asseguren: "el primer és que no guanyi Albiol, després ja discutirem sobre l'independentisme".

Paral·lelament, els comuns badalonins tenen clar que no se sumaran al capdavant d'esquerres perquè consideren que concórrer al costat d'ERC comportaria problemes de governabilitat, però donen per fet que uniran forces després de les eleccions.