Poble Lliure ha reclamat davant les peticions de més de 200 anys de presó pels presos polítics una “resposta unitària i contundent per part de totes les forces democràtiques, partits i societat civil” per mostrar el rebuig a la repressió de l’Estat.

“Ara més que mai hem de demostrar que som un poble constituent”, ha advertit aquesta formació a través de Twitter.

Suport al Consell per la República

Així mateix, Poble Lliure, que forma part de la CUP, insisteix en la necessitat d'una defensa política col·lectiva, dins la qual situa l’estratègia que estan desplegant Carles Puigdemont i Quim Torra. “El Consell per la República, l’Assemblea de Representants i el Fòrum Social Constituent han de ser ariet de ruptura democràtica”, asseguren.

Aquesta organització no ha amagat mai la seva aposta pel Consell per la República, de fet fa temps que reclama aquest instrument. Per això, quan la passada setmana es va presentar el Consell al palau de la Generalitat, tot i que la CUP va assegurar que no participava en l’acte per no avalar iniciatives que considera “simbòliques, hi havia al saló Sant Jordi dues representants de Poble Lliure, una d’elles la seva portaveu, Mireia Caldés.

“Enfortim les organitzacions i els espais de mobilització de masses, i preparem-nos per la confrontació democràtica amb l’Estat”, reclamen.