Poble Lliure torna a marcar perfil. Després que diumenge celebrés la seva primera assemblea nacional, l'organització integrada en la candidatura CUP-Crida Constituent ha fet pública una resolució sobre la situació actual que viu la formació anticapitalista, ara mateix bastant tensionada. Tal com explicava ahir El Nacional, el corrent més moderat dels cupaires creu "que cal renovar urgentment el secretariat actual de la CUP". 

És en aquest punt on es busca una “tercera via” per renovar el secretariat nacional (SN) i afrontar decisions difícils, com pot ser el vot a la qüestió de confiança del president Carles Puigdemont, amb més consens intern. Una idea que compra Poble Lliure.

"D’ençà del 27-S, la CUP s’ha vist sotmesa a uns nivells de tensió política, organitzativa i mediàtica per als quals no estava prou preparada", recull el text fet públic al web de l’organització.

En concret, menciona "les contradiccions" que s'han donat en el si de la formació tant en l'acord de legislatura, on hi havia "una contradicció evident entre la voluntat de la militància de la CUP i el Grup d'Acció Parlamentària (GAP)", com en l'esmena a la totalitat als pressupostos. De fet, Poble Lliure opina que aquestes diferències, sobretot amb Endavant-OSAN, "no s’han encarat i en algunes decisions s’ha actuat contra els fonaments històrics de l’independentisme". 

Per tot plegat, l'organització considera que cal "ampliar i millorar la democràcia participativa interna de l’organització", fins al punt de donar veu tant als militants com als votants. D’aquí que reclama:

  • Que els òrgans de direcció, de gestió i les persones alliberades tinguin el suport d’almenys el 65% de la militància i que la seva tria es faci mitjançant vot telemàtic. En aquest sentit, creiem que cal renovar urgentment el secretariat actual de la CUP.
  • Que les qüestions polítiques d’importància (demanades per tres assemblees territorials o més, tal com preveuen els estatuts de la formació) siguin decidides per referèndums interns via telemàtica, després d’un procés deliberatiu real de les assemblees locals i, si és possible, de les assemblees territorials plenàries.
  • Que, sent conscients de la polarització existent al si de la CUP, els vots del nostre Grup Parlamentari puguin expressar de manera proporcional el vot de la militància.