Poble Lliure, un dels sectors més moderats de la CUP-Crida Constituent, ha afirmat que "no comparteix" la decisió adoptada ahir a la nit pel principal òrgan de direcció cupaire, de no retirar l'esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat.

Precisament, Poble Lliure, l'organització a la qual pertany el diputat Albert Botran, ja en el seu moment es va mostrar partidària de donar suport a la investidura d'Artur Mas, i sempre ha defensat que el debat pressupostari no podia encallar el procés. Un posicionament polític clarament confrontat a Endavant-OSAN, una altra de les principals formacions de la CUP.

Poble Lliure ha expressat aquesta tarda la seva disconformitat amb la decisió adoptada ahir pel Consell Polític de la CUP i el Grup d'Acció Parlamentària (GAP), d'acord amb el criteri mantingut per la seva militància en les assemblees territorials favorable a la retirada negociada de l'esmena a la totalitat. 

En dos comentaris apareguts al seu perfil a Twitter, Poble Lliure expressa el seu desacord amb la decisió finalment adoptada, després de produir-se un empat en les assemblees territorials de la CUP i desempatar els representants de les organitzacions externes que s'agrupen entorn del GAP.

De fet, Poble Lliure afegeix després en un altre tuit que continuarà "impulsant el procés rupturista amb l'Estat espanyol sense por". Precisament, Poble Lliure celebrarà la seva primera Assemblea Nacional aquest diumenge, on donarà a conèixer les seves resolucions polítiques i les seves propostes per als pròxims mesos.