L'organització Poble Lliure, que dona suport a la CUP al Parlament, ha fet una crida a la mobilització "general, permanent i sempre sota el control del poble català" a partir del ple del Parlament que arrenca aquest dimecres.

En un comunicat, el portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster, demana a partir d'ara "enfocar amb la màxima precisió" els propers dies, amb la mirada posada a l'1-O, en el que anomenen la "batalla darrera i definitiva". A banda d'aquesta mobilització, l'organització independentista reclama també "contrarestar amb èxit la forta propaganda contrària" des de l'Estat, que de forma "fallida" ha intentat "utilitzar" els atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils per "desorientar la lluita". També preveuen noves "maniobres" del govern espanyol per fer "descarrilar la unitat".

D'altra banda, Poble Lliure insisteix que fixar un llindar de participació seria "una trampa" que afavoriria "l'actitud de boicot" dels contraris al referèndum. A més, i de cara l'endemà de l'1-O, els independentistes insten els catalans a "començar a viure com en una república, cadascú des del seu lloc, participant massivament en el procés participatiu del debat constituent".