L'organització Poble Lliure, una dels dos corrents principals de la CUP, defensa la conformació d'un govern de concentració que inclogui la CUP. "Ara més que mai cal garantir que tots els membres del Govern tinguin la capacitat i la determinació de complir amb el mandat democràtic i els compromisos adquirits", defensen en una declaració després de celebrar el consell nacional a Reus. "Des d'aquest punt de vista, caldrà valorar la conveniència, quan sigui necessari assumir responsabilitats pel que fa a la convocatòria i celebració del referèndum o a la proclamació de la República, de formar un govern de concentració excepcional que pugui incloure la CUP", afegeixen.

En la declaració, titulada 'Amb organització, mobilització i fermesa, farem el referèndum i guanyarem la República catalana independent', Poble Lliure vol evitar "les interferències d'uns quants personatges pusil·lànimes amb responsabilitats polítiques" i que membres del Govern puguin "esdevenir còmplices de l’estat de dubte i por que pretén imposar l’espanyolisme".

En el seu moment aquesta organització, de la qual forma el diputat Albert Botran, va mostrar-se partidària d'investir Artur Mas com a president de la Generalitat. Ara defensa que, per a celebrar i guanyar el referèndum, "cal que des de la majoria parlamentària i des del poble organitzat, des del ventall més ampli de posicions, tothom treballi amb la màxima coordinació i dins la màxima fidelitat als compromisos contrets i en els que ens situa el moment històric actual".