Guillem Fuster, el representant de Poble Lliure al Consell per la República, ha tancat files amb l'entitat i amb la seva proposta d'una negociació amb l'Estat amb un mediador.  

Fuster, en una piulada, ha subratllat dos dels punts del comunicat que ha difós el Consell aquest dissabte on ha explicat que farà una crida als ciutadans a la "desobediència civil quan sigui necessària, sempre dins del marc de lluita no violenta", per "acompanyar l'acció de les institucions catalanes per materialitzar el mandat" per la independència. 

El text també aposta pel "diàleg" amb l'Estat creant una "plataforma de negociació" amb el reconeixement del dret a l'autodeterminació, la reversió de la "repressió" i una mediació internacional. Amb tot, avisa que no es pot "bloquejar" el mandat de l'1-O per la negativa d'Espanya a negociar, i per això també insta la societat civil i les institucions catalanes a "preparar les mesures i actuacions necessàries per materialitzar el mandat popular per la independència", i a la ciutadania a donar-hi suport.